Fundació el Solà

RECONSTRUCCIÓ DE MARGES DE PEDRA EN SEC (27 i 28 de Març)

La reconstrucció  del territori del terme de la Fatarella i dels seus voltants ha passat per diferents èpoques i per diferents finalitats. Abans de la industrialització, es van realitzar tot tipus de construccions per conrear millor les terres, per captar i conservar l’escassetat de l’aigua, per l’aixopluc i per obtenir materials indispensables (calç, guix, farina, etc). El denominador comú de totes aquestes construccions va ser el material i la tècnica, la pedra en sec, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat el novembre del 2018 per la UNESCO.

L’espai escollit per realitzar el primer curs després de la declaració de la UNESCO ha estat els Canyarets. Es tracta d’un dels espais més emblemàtics de pedra en sec que es poden veure a la Fatarella. En aquest indret hi podem veure tres cabanes, una cisterna i marges de diferents dimensions.

Les construccions de pedra en sec i el paisatge que aquestes generen són un dels patrimonis culturals més important que tenim. És per aquest motiu que l’hem d’estudiar, conservar, desenvolupar i divulgar.

 

Cartell

 

 

Tríptic